Как да се храните според възрастта ви?

Важно е да поддържате балансирани нивата на кръвната захар
6
Как да се храните според възрастта ви?
Снимка: istock

Една от най-големите заблуди по отношение на диетите е вярването, че има перфектна диета, универсална, която ще ни помогне да отслабнем. За съжаление, всяко тяло има своите специфики и нужди, затова е важно да обръщаме достатъчно внимание на своето. Когато искаме да спазваме диета, да поддържаме здравословен начин на хранене, трябва да се водим от тялото си и възрастта.

Вижте какви храни трябва да включва диетата ви според възрастта ви.

Ако сте на 20+

Периодът между 20 и 30-годишна възраст е прекрасен за поставянето на един по-здравословен начин на хранене. Ако вашата възраст е в този диапазон, добре е да намалите до минимум консумацията на пакетирани храни, да замените млечния шоколад с тъмен, да изберете натуралното кисело мляко пред плодовото, което съдържа повече захари, да консумирате възможно по-рядко пържено, газирано, тестени закуски. Не звучи лесно, но...

Това е един 10-годишен период, в който обикновено жените пробват какви ли не диети. Избирайте такива, които отговарят на вашите нужди и които са богати на омега-3 мазнини и фолиева киселина. Не пропускайте консумацията на листни зелени зеленчуци, семена от чиа, сурови ядки, свежи плодове, риба.

За жените след 30-годишна възраст

Промените в тялото не спират и вероятно сте ги забелязали. Ето защо е важно вашата диета да ви осигурява полезни храни, които изграждат мускулна маса и правят костите ви по-силни. От съществено значение е консумацията на кисело мляко, но ако не го консумирате по някаква причина, обсъдете с вашия лекар дали не е добре да приемате хранителни добавки, обогатени с калций и витамин D.

Вече сте осъзнали, че захарта провокира редица възпаления в тялото, вреди на синтеза на колаген в кожата, а и излишните килограми се свалят по-трудно. Добавете към менюто си здравословни заместители на захарта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: диетаздравехранене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквам съвет как да се храня след 90 г.Желязото ми омеква какво да ям?
5
2
 
2
 
! Отговори
Бързо хранене преди 4 години
До едногодишна възраст - с пъпна връв, биберон и други работи.След това с каквото има, за препоръчване - с прибори за хранене.Малко преди да ***, с глюкоза - венозно.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сутринта винаги започвам с една малка гроздова, още от дете!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киселото мляко не е заради калция, а заради чревната флора. И за имунната система.Познавам две жени, които се хранят уж здравословно, слаби са, но не ядат мляко, двете с рак на гърдата.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според възрастта СИ!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Михаела, защо пишеш само за жени и диети, а мъжете къде са?Хайде моля нали сме равностойни сега ми напиши мъжете на 30+ или помеже е преписано от аз жената и няма как